Facebook ADS

SEO bakrund

Marknadsföring på Facebook är mycket kostnadseffektivt. Kontakta oss så lägger vi upp en strategi som ger en positiv avkastning.

Facebook Annonsering

Att annonsera på Facebook är mycket kostnadseffektivt. Med den enorma antalet användare Facebook har kan man använda specifika målgrupper för nå ut till potentiella kunder och för att få en positiv avkastning på investering. Man kan även integrera Facebook till hemsidan, dels för att läsa av resultat men också för att hitta rätt målgrupp.  När man annonserar på Facebook kan man även annonsera på Instagram, vilket ökar antalet personer man når ut till.

Hur fungerar Facebook ADS

Facebook ADS fungerar genom att man annonserar på olika platser på Facebook. Det kan vara på sidopanelen, messenger, i flödet och liknande. Man kan även annonsera på Instagram med Facebook ADS. Genom att integrera Facebook annonser och hemsidan kan man lättare läsa av resultaten från annonseringen och skapa målgrupper. Man kan till exempel skapa retargeting målgrupper, vilket innebär att man endast annonserar till personer som redan integrerat på till exempel hemsidan.

Marknadsföring som konverterar

Att annonsera är ena halvan av marknadsföringen, man måste också se till att de som klickar på annonsen konverterar till kunder. För att få konverteringar måste man se till att hemsidan är användarvänlig, snygg och självklart konverteringsoptimerad. Om sidan inte är det kan man inte förvänta sig så många konverteringar. Vi ser till att hemsidan är konvertingsoptimerad för att få en positiv avkastning på Facebook annonserna.

Arbetsprocess

Bild höger (SEO byrå)

Strategi

Först tar vi fram en strategi för annonseringen. Vi pratar igenom budget och mål för att kunna lägga upp en annonseringsplan.

Struktur

Först strukturerar vi ert annonskonto. Då kan vi lättare jobba på annonser.
Vi integrerar även Facebook med hemsidan för att kunna mäta resultat och skapa målgrupper.

Målgruppsanalys

Vi gör en målgruppsanalys. Vi hittar den bästa målgruppen att annonsera på. Vi skapar även anpassade målgrupper från hemsidan t.ex. de som har lagt i varukorgen men inte handlat.

Skapa annonser

När planen är gjord, det är strukturerat och vi har en målgrupp som ska testas. Då sätter vi igång att skapa kampanjer och annonser med text, bilder och video. Vi skapar snygga och attraktiva annonser som konverterar.

Uppföljning och Rapportering

Under arbetets gång analyserar vi resultat och gör ändringar vid behov. Det kan vara att testa en ny målgrupp, en ny budget eller liknande. Vi optimerar alltid för en positiv avkastning på investering.

Varför få hjälp med Facebook ADS?

Att annonsera på Facebook är enligt Facebook lätt. Men det är inte lätt att annonsera för att betala så lite som möjligt per konvertering (vilket är målet). Därför är det bra att få hjälp med Facebook annonser. Vi hjälper er att annonsera så att ni betalar så lite som möjligt per konvertering och att ni får en positiv avkastning.

Mer än Facebook ADS

Förutom Sociala medier, erbjuder vi annt som hjälper ditt företag att lyckas digitalt. Vi erbjuder Digital Strategi, Sökmotoroptimering (SEO), Sociala Medier och Copywriting. Vi hjälper dig lyckas digitalt!

Kontakta oss bild

Med oss som partner får du ett team som har kunskap, arbetar passionerat & effektivt!

Har du frågor gällande våra tjänster? Slå oss en signal på 072 – 3292 802 eller fyll i formuläret så återkopplar vi inom kort.

Få en kostnadsfri offert