Google Ads (SEM)

Google Ads handlar om att annonsera på Google och dess olika plattformar tillexempel Youtube. Vi hjälper dig skapa kampanjer som konverterar.

SEO bakrund
google-ads

Google ADS (SEM)

Ni har säker sett annonser på googles sökfält, på youtube, på andra hemsidor och liknande. De annonser är av Google ADS. Genom att annonsera på Google kan man nå ut till flera miljoner människor. Genom att sätta in den optimala målgruppen kan man även nå ut till potentiella och relevanta personer som med större sannolikhet köper er produkt eller tjänst. Det gäller lokalt, nationellt och globalt. Google ADS är en mycket kostnadseffektiv annonsplattform och det bästa är att man endast betalar när någon klickar eller gör något värdefullt, vilket gör det väldigt lönsamt.

Vad är Google ADS?

Genom Google ADS stora nätverk kan man placera annonser på många olika platser. Inte minst på sökfältet, kan man även annonsera på youtube, Gmail, Google Shopping, display annonsering och mycket annat. Inom Googles stora nätverk ingår även hemsidor som är partner med Google och dessa hemsidor visar Google annonser på hemsidan. Det gör att man når ut till många personer och genom att veta vilka sidor sina potentiella kunder bruka vara på kan man annonsera just där.
Man kan även ställa in specifika målgrupper för att nå ut till en så relevant målgrupp som möjligt som konverterar. Målgrupperna kan vara specifierade demografiskt och genom att sätta upp remarketing målgrupper kan man även nå ut till personer som har gjort något på hemsidan t.ex. lagt i kundvagnen men inte handlat.
Eftersom man endast betalar när personer klickar på annonsen är Google ADS mycket lönsamt och kostnadseffektivt.

Arbetsprocess

Bild höger (SEO byrå)

Strategi

Vi börjar med att prata var ni är idag och prata igenom målen för Google ADS och allmänt, för att kunna lägga upp en annonseringsplan för att nå era mål och få ut en positiv avkastning på annonseringen.

Budget rekomendation

Om ni inte redan har satt upp en budget som ni vill spendera per månad på Google ADS, hjälper vi er med det. Baserat på era mål anpassar vi en rekommenderad budget på Google ADS för ert företag.

Analys

Vi gör sedan en sökordsanalys om de sökord som vi vill driva trafik ifrån. Baserat på vilka sökord som är mest relevant för just ditt företag. Vi är ute efter sökord som har hög sökvolym, är relevanta och konverterar.

Start och Optimering

När vi har en plan för annonseringen och har gjort en djup sökordsanalys är det dags att börja skapa och optimera. Vi skapar och hanterar kampanjer löpande och utvecklar för att ge en positiv avkastning. I skapandet och optimeringen ingår allt ifrån sökord till landningssidor.

Uppföljning och Rapportering

Du får löpande rapporter för Google ADS kampanjerna. Vi jämför resultaten med de uppsatta målen som vi gemensamt satt upp. Vi kommer med rekommendationer på hur vi kan utveckla annonseringen. Vi rapporterar minst en gång per månad. Du får även följa resultaten i real-time.

Varför anlita en Google ADS byrå?

Många säger att de har provat att annonera på Google och att det inte fungerar, de får ingen positiv avkastning. Men så är inte fallet, Google ADS fungerar för alla företag, man måste bara sätta upp det på rätt sätt.
Med en Google ADS byrå kan man säkerstella att det sätts upp på ett rätt sätt. Vi ser till att ni inte spenderar pengar på orelevant trafik som gör annonseringen olönsam, vi vill att annonseringen ska vara så lönsam som möjlig samt att konverteringsgraden ökar hos er.

Mer än Google ADS

Förutom Sociala medier, erbjuder vi annt som hjälper ditt företag att lyckas digitalt. Vi erbjuder Digital Strategi, Sökmotoroptimering (SEO), Sociala Medier och Copywriting. Vi hjälper dig lyckas digitalt!

Kontakta oss bild

Med oss som partner får du ett team som har kunskap, arbetar passionerat & effektivt!

Har du frågor gällande våra tjänster? Slå oss en signal på 072 – 3292 802 eller fyll i formuläret så återkopplar vi inom kort.

Få en kostnadsfri offert