Sökmotoroptimering (SEO)

Sökmotoroptimering är konsten att ranka högre på det organiska sökresultatet. Vi hjälper din hemsida att ranka högre och då öka trafiken till din hemsida.

Sökmotoroptimering (SEO)

Det görs cirka 50 miljoner sökningar på Google varje dag i Sverige. Vi är alltid uppkopplade på mobilen, datorn och liknande. Därför är det extra viktigt att nå ut där era potentiella kunder är det vill säga Digitalt. Man vill synas så högt upp som möjligt på sökresultaten när en potentiell kund söker på era produkter eller tjänster och är redo att köpa. Konsten att synas högre upp på sökfälten heter Sökmotoroptimering (SEO) eller searchengineoptimization som det heter på engelska.

Hur fungerar SEO?

Sökmotoroptimering (SEO) handlar om att optimera hemsidan för sökmotorer och människor. Googles och andra sökmotorers mål är att göra sina användare nöjda, genom att visa relevanta svar på deras sökfrågor. Google rankar de sidor som möter användarnas önskemål och gör de nöjda.
Det finns många olika svar på hur SEO fungerar. Men i korta drag handlar det om att optimera sin sida, för att visa för sökmotorer att det är er sida som är det bästa resultatet för sökfrågan.

Sökordsoptimering

Målet är inte bara att ranka högre på sökfältet, man ska också ranka högre på sökfrågor som är relavnta för hemsidan och företaget. Om man t.ex. säljer cyklar, då vill man inte ranka när någon söker ”köpa bil”. Det är inte relevant trafik, man vill ha trafik från potentiella kunder. Ett bra sökfråga att ranka på skulle istället vara ”köpa cykel”. Då får man relevant trafik av potentiella kunder.
För att ranka på relevanta sökfrågor, måste man förutom att optimera sidan tekniskt, länkar till sidan och annat viktigt så måste man även se över innehållet av sidan. För att öka relevansen av sidan. Man väljer ut viktiga sökord att ranka på och som ska använda på olika ställen på hemsidan.

Arbetsprocess

1. Förberedelse

Vi ställer in Google Analytics, Google Search Console och andra viktiga verktyg för hemsidan för att kunna följa statistiken samt underlätta optimeringen av hemsidan.

2. SEO Analys

Vi gör en SEO analys av nuläget där det gäller, sökord, konkurrens och outnyttjade SEO möjligheter. Vi gör även en teknisk analys av hemsidan.

3. Strategi

Baserat på resultaten av SEO-analysen skapar vi en strategi med mätbara och tydliga mål. Vi sätter ihop en plan för hemsidans SEO och en plan för sökordsoptimering.

4. Optimering

Vi arbetar enligt strategin och planerna med Sökmotoroptimeringen på webbplatsen allt från den tekniska delen av hemsidan till länkar till och från hemsidan (Off Page SEO).

5. Uppföljning och Rapportering

Vi rapporterar om placeringar på sökord, trafik till hemsidan, konverteringar och annat viktigt. Vi gör månatliga uppföljningar med statistik, rapporter samt stämmer av arbetet framåt.

Varför anlita en SEO byrå?

För att öka antalet potentiella kunder ska man ranka högre upp på sökfältet. Det är större chans att potentiella kunder klickar på er hemsida om ni rankar högre. För att ni inte ska gå miste om potentiella så hjälper vi er med just att ranka högre med hjälp av sökmotoroptimering (SEO). Till viss del så klarar man det på egen hand, men för att ranka högre krävs mer än bara till viss del. Man ska kunna följa upp optimeringarna och SEO för att se vilka förändingar som krävs. Man måste även hålla sig uppdaterad om förändringar hos Google och deras algoritmer. Som SEO-byrå håller vi oss updaterade och gör allt för att ni ska nå era mål digitalt.

Mer än en SEO byrå

Förutom Sökmotoroptimering (SEO), erbjuder vi annat som hjälper ditt företag att lyckas digitalt. Vi erbjuder Digital Strategi, Google ADS, Sociala medier och Copywriting. Vi hjälper dig lyckas digitalt!

Med oss som partner får du ett team som har kunskap, arbetar passionerat & effektivt!

Har du frågor gällande våra tjänster? Slå oss en signal på 072 – 3292 802 eller fyll i formuläret så återkopplar vi inom kort.

Få en kostnadsfri offert